Задать вопрос

  1. Надія 18.09.2014

    Доброго дня! Моєму сину 3 місяці(одному з двійні ,які родилися недоношеними на 35-тижні)поставили діагноз :наявний дефект міжпередсердної перегородки типу ostium secundum до 8 мм.Праві камери візуально помірно розширені. Скоротливість правого шлуночка збережена.Реєструється ліво-правий помірний шунт (Qp\Qs=1.6).Підкажіть будь ласка, чи є ймовірність того ,що вада заросте сама,чи потрібна буде операція? В якому віці краще робити таку операцію і яким методом?Дякую.

    1. Отвечает врач 22.09.2014

      Доброго дня, Надія!

      Ймовірність того, що дефект закриється з ростом (зважаючи на досить великий розмір) невелика. Але операцію робити у Вашому віці не потрібно. Найкращій вік для операції 2-5 років (або по досягненню 10-12 кг), метод краще ендоваскулярний, якщо дозволить анатомія вади. До операції дитину не потрібно обмежувати фізично. Ви можете приїхати до нас на консультацію, ми зробимо Вашому сину ЕхоКГ і обговоримо перспективи лікування.

      З повагою, хірург Дітківський І.О.

  2. Олена 07.09.2014

    В 2007 році сину в інституті Амосова провели абляцію з приводу синдрому WPW. Чи можливе повернення цього діагнозу (симптомів немає)? 1997 рік народження

    1. Отвечает врач 08.09.2014

      Частота рецидиву синдрому WPW після катетерної абляції в середньому становить 4-6%. Вам необхідно з кардіограмою звернутись до електрофізіологів Інституту Амосова, вони дадуть Вам остаточну відповідь.

Задайте нам вопрос




Личный вопрос - отметьте, если не хотите чтобы ваш вопрос публиковался на сайте
Разрешаю обработку моих персональных данных

Важная информация для пациентов

Информационный лист

Инфекционный эндокардит

Мы специализируемся на лечении сердца современным методом с применением лучших технологий

Более 300 имплантаций окклюдеров, стентов и спиралей ежегодно

Наибольшее количество операций среди кардиоцентров Украины

Смотреть статистику

Что такое эндоваскулярная хирургия?