Ендоваскулярне протезування аортального клапана

Схематичне зображення ендоваскулярного протеза аортального клапана Portico™ Transcatheter Aortic Valve System на місці імплантації
Ендоваскулярне протезування аортального клапана - сучасна процедура, що дозволяє провести лікування аортальної вади без важкої операції зі штучним кровообігом. Протез клапана доставляється до місця імплантації через ендоваскулярний катетер, як і в інших операціях, які виконуються у нашому відділенні. Ендоваскулярна операція переноситься пацієнтом набагато легше за звичайну, тому може бути показана навіть важким хворим, що могли б не перенести відкриту хірургію. Істотним недоліком методу є висока ціна ендоваскулярного протезу, через що досі в Україні, в тому числі в НІССХ імені М.М. Амосова, були проведені тільки одиничні операції.
 
18 грудня 2018 року в ДУ "НІССХ імені М.М. Амосова НАМН України" за підтримки фірми-виробника Abbott  вперше в Україні будуть проведені операції ендоваскулярного протезування аортального клапана системою Portico™ Transcatheter Aortic Valve System. У зв'язку з цією подією в Інституті пройде науково-практична конференція. У програмі конференції: доповіді проктора Janusz Kochman з Warsaw University Hospital та представника фірми-виробника, пряма трансляція з рентген-операційної в актовий зал Інституту та наукові дискусії.
 
Эндоваскулярный протез аортального клапана Portico™ и система доставки
Протез аортального клапана Portico™ і розкриття протеза при зтягуванні системи доставки
 
Процес імплантації протеза
 
Відкриття науково-практичної конференції о 10:00 18 грудня за адресою: м. Київ, вул. Амосова 6.
 
Запрошуємо колег до участі.

Важлива інформація для пацієнтів

Інформаційний лист

Інфекційний ендокардит

Ми спеціалізуємося на лікуванні серця сучасним методом із застосуванням кращих технологій

Більше 300 імплантацій оклюдерів, стентів і спіралей щорічно

Найбільша кількість операцій серед кардіоцентрів України

Дивитися статистику

Що таке ендоваскулярна хірургія?