Аортальні ендопротези стали доступнішими

Йде операція

Практично повна відсутність державних закупівель аортальних ендопротезів змушувало пацієнтів самостійно купувати дороге обладнання для проведення операції. На жаль, не всі пацієнти з аневризмами аорти могли собі це дозволити. На щастя, на українському ринку з'явилися нові грудні і черевні аортальні ендопротези Ankura Stent Graft System компанії Lifetech Scientific. Зазначений китайський виробник відомий у всьому світі високою якістю продукції і помірними цінами на обладнання.

Лекцію професора Шу відвідали понад 20 фахівців з провідних кардіоцентрів України

До цієї події 28 грудня в інституті Амосова було проведено майстер клас, присвячений ендопротезуванню аорти, який зібрав понад 20 провідних фахівців з усієї України. Захід вів провідний кардіохірург з Китаю, професор Чанг Шу, який має досвід кількох тисяч імплантацій черевних і грудних ендопротезів. У своїх лекціях він ознайомив слухачів з власним досвідом ендоваскулярного лікування патології аорти, а також продемонстрував нове обладнання, в тому числі власні розробки.

Директор інституту Василь Лазоришинець, професор Чанг Шу і представник компанії Lifetech в Україні Іван Лобза (Кардинал, Україна)

Міжнародна команда кардіохірургів

За участю професора було виконано два ендопротезування низхідної грудної аорти. Пацієнту з хронічним розшаруванням аорти ІІІ типу, якому попередньо було виконано субтотальний дебранчінг, було імплантовано  два грудних ендопротеза аорти загальною довжиною 33 см. У другому випадку, пацієнту з пенетруючою виразкою сегмента А дуги аорти, під час операції професор Шу зробив виріз в ендопротезів під ліву підключичну артерію. Ендопротез був встановлений в дугу і низхідну аорту, кровопостачання лівої підключичної артерії забезпечується через фенестрацію. Обидва пацієнти відчуваю себе добре, а українські фахівці отримали безцінний досвід в лікуванні даної патології.

Дана вирізка дозволяє уникнути хірургічної операції по пересадці підключичної артерії

Сподіваємося, що даний майстер-клас і доступність ендопротезів відкриють нову еру в лікуванні аневризм грудної та черевної аорти в Україні.

 

Важлива інформація для пацієнтів

Інформаційний лист

Інфекційний ендокардит

Ми спеціалізуємося на лікуванні серця сучасним методом із застосуванням кращих технологій

Більше 300 імплантацій оклюдерів, стентів і спіралей щорічно

Найбільша кількість операцій серед кардіоцентрів України

Дивитися статистику

Що таке ендоваскулярна хірургія?