Задати питання

  1. Елена 19.09.2014

    Здравствуйте.Мне 43 года. в 10 лет проведена операция ушив деффекта межжелудочковой перегородки. 3 года назад обнаружили решунт. 3-4мм. На сегодня решунт 7мм. Рекомендуют убрать решунт. Делают ли у ВАС такие операции? какая стоимость операции полностью? Спасибо большое.

    1. Отвечает врач 22.09.2014

      Здравствуйте, Елена!

      Мы имеем опыт эндоваскулярного закрытия решунтов ДМЖП. Для окончательного ответа мне необходимо видеть вашу ЭхоКГ, отдаленность дефекта от клапанов, степень перегрузки левого желудочка и степень легочной гипертензии. Выбор устройства для закрытия зависит от анатомии, цены на устройства разные. Вам с большей вероятностью нужен окклюдер, но возможно понадобиться и спираль. Позвоните по одному из номеров телефона и приезжайте на консультацию, мы детально с Вами все обсудим.

      С уважением, Дитковский И.А.

  2. АЛЛА 18.09.2014

    Добрий день! Дитині 5 років, хлопчик родився недоношенний. Обстежувався постійно кардологом. Спочатку було відкрите овальне вікно а тепер вже поставили діагноз вторинне ДМПП 7мм. Всі показники в нормі. Серце компенсує. Скажіть чи можу я у вас стати на чергу на оклюдер.?

    1. Отвечает врач 22.09.2014

      Добрий день, Алла!

      Якщо у Вашого сина розміри правих відділів серця не збільшені, то скоріше за все у нього відкрите овальне вікно. Воно є у 25% людей, не вважається вадою серця і не потребує лікування. Для встановлення остаточного діагнозу Вам необхідно зробити ЕхоКГ в нашому інституті, якщо діагноз вторинний ДМПП підтвердиться, то ми поставимо Вас на чергу на оклюдер.

      З повагою, Дітківський І.О.

  3. Надія 18.09.2014

    Доброго дня! Моєму сину 3 місяці(одному з двійні ,які родилися недоношеними на 35-тижні)поставили діагноз :наявний дефект міжпередсердної перегородки типу ostium secundum до 8 мм.Праві камери візуально помірно розширені. Скоротливість правого шлуночка збережена.Реєструється ліво-правий помірний шунт (Qp\Qs=1.6).Підкажіть будь ласка, чи є ймовірність того ,що вада заросте сама,чи потрібна буде операція? В якому віці краще робити таку операцію і яким методом?Дякую.

    1. Отвечает врач 22.09.2014

      Доброго дня, Надія!

      Ймовірність того, що дефект закриється з ростом (зважаючи на досить великий розмір) невелика. Але операцію робити у Вашому віці не потрібно. Найкращій вік для операції 2-5 років (або по досягненню 10-12 кг), метод краще ендоваскулярний, якщо дозволить анатомія вади. До операції дитину не потрібно обмежувати фізично. Ви можете приїхати до нас на консультацію, ми зробимо Вашому сину ЕхоКГ і обговоримо перспективи лікування.

      З повагою, хірург Дітківський І.О.

Задайте нам питання




Особисте питання - відзначте, якщо не хочете щоб ваше питання публікувався на сайті
Дозволяю обробку моїх персональних даних

Важлива інформація для пацієнтів

Інформаційний лист

Інфекційний ендокардит

Ми спеціалізуємося на лікуванні серця сучасним методом із застосуванням кращих технологій

Більше 300 імплантацій оклюдерів, стентів і спіралей щорічно

Найбільша кількість операцій серед кардіоцентрів України

Дивитися статистику

Що таке ендоваскулярна хірургія?