Звіт за 2018 рік

У Новий рік - з новими успіхами

 Цього року у нашому відділенні виконано 434 операції, з них 400 імплантацій. Кількість операцій незначно знизилася, загалом залишається приблизно на рівні минулого року. Значно зросла кількість діагностичних зондувань порожнин серця, таким чином загальна кількість процедур нашого відділення склала 556 - що на 11 процедур більше минулорічного числа.

Допомога благодійних фондів цього року допомогла зібрати гроші для 119 операцій дітям з використанням вартісного обладнання. Лише на благодійній вечері Charity Hearts Evening було зібрано більше 4 мільйонів гривень, завдяки яким вже кількадесят дітей отримали здорове серце ще до Нового року, і близько двадцяти готуються до операції найближчим часом.

 

Статистика 2018 року выглядає наступним чином:

- ендоваскулярне закриття дефекту міжпередсердної перегородки -  124

- ендоваскулярне закриття відкритої артеріальної (боталової) протоки - 150

- стентування коарктації аорти - 20

- ендоваскулярне закриття дефекту міжшлуночкової перегородки - 22

ендоваскулярне усунення аневризм аорти - 40

- балонні дилатації стеноза легеневої артерії - 20

- інші операції - 53

- діагностичні зондування порожнин серця - 122

 

Давайте разом згадаємо пам'ятні події минулого року:

 

Також цього року наші лікарі зробили 3 доповіді на міжнародних конференціях у США, Бельгії та Польщі і 18 доповідей, не враховуючи прямих трансляцій з операційної, на українських з'їздах. На виїздних майстер-класах у Львові, Одесі та Тернополі наші хірурги прооперували близько 20 хворих.

У планах на цей рік постановка на потік ендоваскулярного протезування аортального клапана та більш тісне співробітництво з невропатологами (ендоваскулярні втручання на сонних артеріях, закриття відкритого овального вікна і вушка лівого передсердя для профілактики ГПМК). І, звичайно, П'ятий Всеукраїнський з'їзд дитячих кардіологів!

Дякуємо усім за чудову роботу та плідну співпрацю. Сподіваємося, що новий рік принесе нам ще більше нових операцій і досягнень!

Важлива інформація для пацієнтів

Інформаційний лист

Інфекційний ендокардит

Ми спеціалізуємося на лікуванні серця сучасним методом із застосуванням кращих технологій

Більше 300 імплантацій оклюдерів, стентів і спіралей щорічно

Найбільша кількість операцій серед кардіоцентрів України

Дивитися статистику

Що таке ендоваскулярна хірургія?